Denne boken, med underteksten "60 steder – 60 fortellinger om norsk natur", tar for seg de grove trekkene i berggrunnen som utgjør Norge. Hele landet omtales, fra Lista til Svalbard. Jeg kan nevne fossiler i Asker, ørkensanddyner i Brumunddal, kalksteinshuler i Nordland, Marmorslottet ved Mo i Rana. Eller hva med Persfjorden i Finnmark med fargerike, skråstilte lag av skifer og kalkstein. I følge forfatteren kanskje "Norges vakreste sted" og omtrent så langt mot nord-øst som det er mulig å komme.
Boken er kronologisk oppbygd og starter med de eldste bergartene som er rundt 3100 millioner år gamle og finnes i Finnmark, via dannelsen av den fjellkjeden som blant annet utgjør Jotunheimen i dag for rundt 400 millioner år siden, til "nyere" fenomener som dannelsen av Jutulhogget under de senere istidene. Da er vi rundt 10-12 000 år siden.
Seksti fortellinger betyr at det er ganske korte kapitler om hver lokalitet. Av og til kan leseren ønske seg mer. Da kan man finne anbefalt litteratur knyttet til hvert kapittel, bak i boken. Forfatteren føyer kapitlene fint sammen, men teksten kan også leses etter innfallsmetoden.
Et viktig underliggende tema er betydningen av den historiske og estetiske verdien av steinformasjonene og landskapsformer i sin helhet. De enorme tidsspennene som ligger til grunn for dannelsen av formasjonene maner til ydmykhet. Også dette er noe vi bør verne om for fremtidige generasjoner. Det trengs minst én istid for å slette en veiskjæring, for eksempel.