Ingerid var født i Sverige, giftet seg først med en dansk tronkrever, senere med den norske kongen Harald Gille. Allikevel finnes det ikke mye nedskrevet om Ingerid. Ringvej tar utgangspunkt i de kjente kildene vi har og leser Ingrid inn i historien der det er overveiende sannsynlig at hun må ha vært til stede. Etter at sønnen Inge ble en av barnekongene som 2-åring, er det sannsynlig at Ingerid ofte var i nærheten og involvert i styringen av landet. Også sett i lys av at Ingerid giftet seg to ganger til, begge gangene med innflytelsesrike lendmenn på Vestlandet.
Det er en fordel å ha litt kunnskap om hvilke konger som styrte i Norge på 1100-tallet. Jeg kan si med én gang at inngifte mellom kongehusene på den tiden var omfattende og blir for leseren etter hvert ganske innfløkte. Man må kanskje regne med å sitte med penn og papir og tegne slektstre over de svenske og danske kongehusene underveis.
Ringvejs tilnærming til de gamle tekstene får også frem flere perspektiver på perioden. Det er interessant å lese om bakgrunnen for tronfølgeloven som ble etablert da sønnen til Erling Skakke ble konge og videre konsekvensene av Sverre Sigurdssons opprør mot Erling og kretsen rundt ham. Vi leser det ofte fra seierherren Sverres side, han som stod imot danskenes innflytelse og pavekirken, men her blir dette nyansert. I Ringvejs måte å lese tekstene på kommer leseren nærmere inn på personene og historien blir levende og billedlig.