Skaperen av den verdensberømte dukken hadde en datter med navn Barbara (og en sønn med navn Kenneth), og brukte kortformen Barbie som dukkenavn.
Opplysning og underholdning går hånd i hånd i denne herlige boka. Den er skrevet for nysgjerrige barn fra 9 og oppover, men passer for alle som synes det er interessant med ordenes opphav og betydning.
Aldri før har jeg sett en etymologisk faktabok for barn og unge med så ellevilt samsvar mellom tekst og illustrasjoner. Forfatteren er et oppkomme av frekke og rampete fortellinger om ord, illustrasjonene er i heftige farger og med karikerte figurer.
For å vekke interessen i målgruppa, går Holmås og Osnes rett på med rumpehumor. Fra latinske rectus (rett og rak) har det kommet mange ord: riktig, korrekt, regjering, rektum og rektor.
Vi får mange morsomme fakta, f.eks. dobbeltnavn. Naanbrød betyr brødbrød, sharialov betyr lovlov, Nesoddtangen betyr nesnesneset/oddoddodden/tangtangtangen, Vålerenga betyr åkeråkeren, og tortillalefse betyr lefselefse.
At kvele og kveld (dagens død) er i slekt. Latinske cum panio (dele brød) har gitt oss både kompani og kompanjong. I Sverige ble kompanjong til kompis, og svenskene har også gitt oss ord som tyggis, kjendis, fjortis og godis.