BOKOMTALE

Alt jeg sier er sant

Forfatter/utgiver: Lisa Bjärbo
Omtalt av: Jørgen

"Alt jeg sier er sant" er en ungdomsbok som handler å ta selvstendige valg på tvers av forventningene i samfunnet, og å få muligheten til å prøve seg frem i livet.

Handlingen begynner med at Alicia på 16, snart 17, blir innelåst på doen på skolen. Der får hun tid til å tenke og kjenne etter, og en tanke dukker opp: «Er det dette jeg vil bruke livet mitt til?». Alicia dropper ut av studiespesialiseringen og begynner å jobbe på café. Foreldrenes frustrasjon får henne til å rømme hjemmefra og flytte inn hos mormor. Fanny, bestevenninnen, er også kritisk, og vennskapet settes på spill. Alicia trives i jobben og gjør jobben godt. En dag kommer en «drømmeprins» innom. Alicia faller for hans skjønnhet.

Tematisk handler dette om å finne veien i livet i en fase der man er i ferd med å bli tenkende og selvstendig, men samtidig reelt sett har ganske få alternativer som omverden vil akseptere. Dette drøftes helt greit gjennom boken. Bjärbo tar opp viktige tema for aldersgruppen: at det finnes valg her i livet og det kan la seg gjøre å leve godt med dem. God bok! Egner seg for ungdomsskole og oppover.

Les flere bokomtaler