BOKOMTALE

Killerinstinkt

 
Forfatter/utgiver: Thomas Enger
Omtalt av: Brage Ek Nimmo

Boken «Killerinstinkt» handler om en gripende historie hvor hovedpersonen, 18 år gamle Even, blir mistenkt av nesten hele bygda hans for de brutale drapene på eks-kjæresten og en annen gutt på Fredheim VGS. Mange spekulerer på hva som har skjedd og bruker sosiale medier til å ytre meningene og tankene sine rundt temaet. Espen prøver fortvilet å bevise sin uskyld, men ikke mange tror han.

Noen kapitler inn i boken skjer det et nytt mord. Den avdøde er en yngre gutt som på Facebook har påstått at han har sett Even på åstedet, samtidig som Even forteller alle at han var hjemme på rommet den kvelden. Hvem andre kan vel bli mistenkt for dette drapet enn Even?

Det var kort om historien, nå litt om boken i seg selv: I alle kapitlene er alltid de tre første ordene i kun store bokstaver, noe som forvirrer meg litt, men som ikke har noen spesielt stor betydning for forståelsen av historien. Jeg liker hvordan boka begynner in media res (at det starter midt i historien) og hvordan forfatteren har på en tydelig måte klart å veksle mellom Espen som forteller historien og tilbake til media res. Dette er den beste måten jeg kan beskrive det på. Det er akkurat nok ‘’pusterom’’ mellom vekslingene.

Det er mye positivt med «killerinstinkt», men noe jeg ikke liker så mye er at boken er litt treg. Det blir kjapt mye informasjon og jeg opplever ofte at jeg leser avsnitt på nytt og på nytt, men samtidig føler jeg at dette ikke ødelegger den fulle opplevelsen av boken. Alt i alt vil jeg anbefale at du gir boken en sjanse. Karakter: 4+

Les flere bokomtaler