BOKOMTALE

Der skogen møter stjernene

 
Forfatter/utgiver: Glendy Vanderah
Omtalt av: Torill Johme

«Jenta kunne vært en bytting. Hun var nærmest usynlig; det bleke ansiktet, hettejakka og buksa gikk nesten i ett med skumringen i skogen bak henne. Føttene hennes var bare. Hun stod helt stille, holdt rundt en trestamme med den ene armen, og hun rørte ikke på seg da bilen kom knasende mot grusen og stoppet i innkjørselen et par meter unna henne».

Dette er begynnelsen på romanen «Der skogen møter stjernene av Glendy Vanderah.

Fugleforskeren Jo kommer hjem til hytta hun leier for sommeren mens hun driver feltarbeid, og oppdager en liten jente i skogen ved hytta. Hvem er denne jenta, som påstår at hun er en alien som kommer fra stjernene i Spinneteingalaksen og har tatt over kroppen til en død jente på jorden?

Hun sier at navnet hennes er Ursa, at hun er sendt hit for å lære hvordan menneskene lever, og at hun skal hjem til sin egen galakse etter å ha opplevd fem mirakler på jorden.

Ursa finnes ikke registrert som savnet noe sted og hun har dessuten bloduttredelser på halsen og er forslått og oppskrapet. Kan det være at hun har blitt slått og mishandlet og rømt hjemmefra?

Jo prøver å kontakte politiet, men hver gang politiet nærmer seg stikker jenta av. Jo gir Ursa mat og husly, og bytter på å passe på henne sammen med naboen Gaby. De tre knytter etter hvert nære bånd, og Jo og Gaby slites mellom fornuft og medmenneskelighet når de prøver å finne ut av hva de skal gjøre med henne.

Dette er en fascinerende og spennende roman med en god dose romantikk og medmenneskelighet som like gjerne kunne vært klassifisert som en psykologisk thriller.

Les flere bokomtaler