Krimtips til påske

Krimtips til påske

 

Her har vi samlet informasjon om en rekke gode krimbøker du også finner på BookBites:

Den tause pasienten av Alex Michaelides:

Maleren Alicia Berenson er dømt for drapet på sin ektemann, men har holdt seg taus om hva som egentlig skjedde kvelden han døde. En terapeut prøver å komme til bunns i mysteriet og vi får følge samtalen deres på institusjonen hvor Alicia soner, samtidig som vi får et innblikk i Alicias private dagbok.

En utrolig spennende psykologisk thriller som har fått terningkast seks i VG. 

Den Tause Pasienten
 

 

 

 

 

Skyggejegeren av Camilla Grebe:

Fjorårets beste svenske krim! En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet fastspikret til gulvet. 30 år senere blir en annen kvinne funnet på samme måte. Kan det være den samme morderen? Skyggejegeren er en original og dyktig iscenesatt kriminalroman, der handlingen strekkes seg over flere tiår. I tillegg til å være en beretning om en forbrytelse, er den også et stykke samtidshistorie, der kvinners posisjon i arbeidslivet står i sentrum. I tillegg handler det om den ukuelige, ytterst menneskelige trangen til å forstå seg selv. 

Skyggejegeren

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre guder av Jørgen Brekke:

Dette er den første romanen i en seire om de ti bud, skrevet av forskjellige forfattere. Boken er en psykologisk thriller basert på budet: Du skal ikke ha andre guder enn meg. «Andre guder» er et trekantdrama, fortalt av to av partene. Linda er med i en kristen menighet på Sørlandet, Guds bud. Jonny er en lettere ustabil eks-narkoman. Han er i ferd med å gjenvinne kontrollen på livet sitt før han møter igjen Linda, kommer i berøring med sekten Guds bud, og alt går utforbakke. Det tredje hjørnet i trekantforholdet er den karismatiske lederen for sekten, pastoren Peter Isaksen. I boken får vi høre om hvordan Linda og Jonny møtte hverandre i ungdomstiden og at de blir kjærester på nytt i voksen alder. Jonnys sjalusi blir etterhvert tøyd til bristepunktet, hva er det mellom Isaksen og Linda? Kort bok på litt over 150 sider. Anbefales!

Ander Guder

 

 

 

 

 

 

 

 

Terapeuten av Helene Flood:

Terapeuten er Helene Floods første bok for voksne. I boken møter vi den unge psykologen Sara som driver privatpraksis for ungdom i det store huset hvor hun bor sammen med den ambisiøse og overarbeidede ektemannen Sigurd. De står midt oppe i oppussingen av den store villaen de har arvet, da Sigurd legger igjen en søt beskjed på svareren til Sara. Så blir han borte. Huset føles med ett truende. Fottrinn høres på loftet, og ting forsvinner for så å dukke opp igjen. Boka skildrer forvirringen som oppstår i et menneske når omgivelsene plutselig ikke går i hop. Norsk krim på sitt aller beste!

 Terapeuten

 

 

 

 

 

 

 

Våroffer av Anders De la Motte

Våroffer er den siste, frittstående delen av årstidskvartetten til Anders de la Motte. Forlagets omtale: Valborgsnatten 1986 blir 16 år gamle Elita Svart myrdet i skogen nær et slott i nordvestre Skåne. Stebroren Leo tilstår og like etterpå forsvinner resten av den merkelige familien Svart sporløst. 
Våren 2019 flytter legen Thea Lind inn på slottet. Etter å ha gjort et merkelig funn i en eldgammel eik begynner hun å grave i det som skjedde med den døde jenta. I takt med at hun oppdager likheter mellom jentas oppvekst og sin egen vanskelige fortid, blir hun stadig mer overbevist om at sannheten om den gamle tragedien aldri har kommet fram. Og at våren 1986 har krevd flere ofre.

Varoffer

Bare et barn av Malin Persson Giolito:

I sin nye krim «Bare et barn» gir Malin Persson Giolito oss et troverdig bilde av hvor ødeleggende forholdet mellom foreldre og barn kan være. I denne boken står den litt merkelige Alex på sju år i sentrum for handlingen. Fortellingen om ham utvikler seg til å bli både spennende og hjerteskjærende, når det litt etter litt avdekkes hvorfor han er blitt som han er blitt. Alex havner stadig i nye slagsmål, har vanskelig for å konsentrere seg på skolen og halvsover i timene. Det er bare såvidt han snakker, og når han sier noe, banner han bare. Men en dag oppdager legen hans noe som får henne til å slå alarm. Hun mener å ha forstått hvorfor Alex har problemer. Mistankene tas på alvor. Alex tvangsflyttes og politiet starter en etterforskning for å finne ut hvem det er som har behandlet ham så dårlig.

Bare Et Barn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aldri tilgi av Trude Teige

Før den nye justisministeren skal gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding. Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra? 

Aldri Tilgi

Berge av Jan Kjærstad

Hovedpersonen i denne boken er Nicolai Berge som blir arrestert etter at fem personer blir funnet drept i ei hytte i Nordmarka. Han er en semi-offentlig politisk outsider og forfatter/blogger med bakgrunn fra Arbeiderpartiet. Romanen forteller Berges historie belyst gjennom en journalist, en dommer og Berge selv. 

Berge er en roman som reiser flere spørsmål. Går det an å kartlegge, for ikke å snakke om å forstå, et menneskes mange sider? Hvordan takler vi det meningsløse? Hva er ondskap? Er det mulig å bruke et ord som rettferdighet i dag – snakke om et rettferdig samfunn? En rettferdig dom? Berge er en roman som ikke handler om 22. juli, men som ikke kunne vært skrevet uten 22. juli.

Berge