Første klassiker: "De usynlige av Roy Jacobsen"

Første klassiker: "De usynlige av Roy Jacobsen"

 

Første bok ut i serien av nye norske klassikere er "De Usynlige" av Roy Jacobsen.

I denne boken fortelles historien om Ingrid Barrøy og hennes oppvekst med familien på en øy i havgapet på Helgelandskysten, og gjennom deres historie forteller Roy Jacobsen også historien om fiskerbondesamfunnet langs Norskekysten i første halvdel av det forrige århundre, tiden før det store gjennombruddet for velferdsstaten og det norske sosialdemokratiet. Med et forfatterblikk dypt rotfestet i vår egen samtid får Jacobsen det beste ut av den historiske romanen som sjanger, og med "De usynlige" og oppfølgerne "Hvitt hav" og "Rigels øyne" gir han nye bidrag til den skjønnlitterære historieskrivningen om det moderne Norge.

Omtale av Bjørn Ivar Fyksen