Om far

Om far

Lørdag 8. november kl. 14.00 markerer vi farsdagen med en samtale mellom Jan Sparstad og forfatterne Lars Ove Seljestad og Sondre Midthun på Nord-Aurdal folkebibliotek. Utgangspunkt for samtalen er far-sønn relasjonen i bøkene deres Fjorden og Kom aldri nærmere.

Lars Ove Seljestad er en av de viktigste stemmene i norsk samtidslitteratur. Han brakdebuterte med romanen Blind i 2005, en bok som satte begrepet "klassereise" på dagsorden i den norske offentligheten. Romanen Fjorden handler om å forme et liv i skyggen av en far - den levende faren, så vel som den døde.
Like mye er dette en roman om de små fortellingene; om en far og en sønn, om forholdet mellom dem, og om livet i en arbeiderfamilie.

Sondre Midthun debuterte i 2011 med romanen Kom aldri nærmere. Boken fikk strålende kritikker, og ble regnet som en av årets beste utgivelser. Romanen begynner en sommerdag idet faren, under familiens hytteferie, drukner sønnens hund i et tjern. Et barns perspektiv på verden endres i takt med en familie og et vennskap som gradvis går i oppløsning. Kom aldri nærmere er en roman om ødeleggelsen når den inntreffer, og bivirkningene den skaper. Det handler om tap, sorg og en plaget fars altomsluttende terror.

Gratis inngang. Enkel servering. Vel møtt!

Er du far, har du en far, har tenkt til å bli far, er du gift eller sammen med en far, eller er du rett og slett bare nysgjerrig på to spennende norske forfatterskap? Da er dette lune arrangementet noe for deg!

På bildet: Sondre Midthun