BOKOMTALE

En dements dagbok

Forfatter/utgiver: Thomas Chr. Wyller
Omtalt av: Anne Ødegård

Boka gir en vakker, lærerik og vemodig reise med en velartikulert og usedvanlig reflektert eldre mann. Når Wyller får visshet om at han er i ferd med å bli dement bestemmer han seg for å skrive dagbok hvor han søker å uttrykke refleksjoner og reaksjoner som han finner demensrelevante. Gjennom halvannet år følger vi ham, og noen få måneder etter at dagboka avsluttes, dør han.
Anbefales!

Omtale fra forlaget

Etter et langt liv i offentlig meningsutveksling blir Thomas Chr. Wyller rammet av Alzheimers sykdom. I En dements dagbok utforsker han hukommelsens grenser gjennom dagliglivets hendelser, fra å kle på seg og dekke på bordet, til å prøve ut sine refleksjoner rundt politikk og samfunnsverdier.

Wyller gir oss anekdoter og minner fra et rikholdig liv, vi fårerindringer fra barndom, fra fangenskapet på Grini, og fra arbei-det som statsviter.  Vi følger Wyllers vei inn i en verden der han vet at glemselen vil ta overhånd. Ettertenksomt og stilsikkert fører han dagbok de to siste årene av sitt liv, og trosser demensen gjennom å skrive om den.

Boken gir et unikt innblikk i den dementes verden, nedturer og oppturer, håpløsheten når glemselen øker og gledene over fami-liens varme støtte. Et personlig og enestående vitnesbyrd som både gir forståelse og inspirasjon.

Les flere bokomtaler