BOKOMTALE

De syv søstre

Forfatter/utgiver: Lucinda Riley
Omtalt av: Anne

De syv søstre er den første av i alt syv romaner i en planlagt serie.Handlingen er drivende, men klassisk lagt opp, hvor hovedpersonen nøster opp en gammel familiehemmelighet og vi hopper fra nåtid til fortid med ujevne mellomrom.
Språket er greit til en typisk "dameroman" å være. Handlingen og fremdriften er egentlig ganske bra og romanen fungerer til avslapning og virkelighetsflukt. Boka bør leses med en viss overbærenhet da enkelte viktige elementer ved handlingen er totalt fjernt fra virkeligheten. Det må imidlertid bemerkes, liker du denne type bøker vil du sannsynligvis like denne.

Forlagets omtale av boka
Fremtiden deres står skrevet i stjernene …

Maia D'Apliése og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død. 
Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.

I Paris, i Paul Ladowskis atelier og i de livlige kafeene på Montparnasse, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.

 

Les flere bokomtaler