Foredrag om Johan Falkberget

Foredrag om Johan Falkberget

Olav Bærheim

Olav Bjærum holder foredrag om Johan Falkberget og «Nattens brød» onsdag 18. mars klokka 19.30 i Etnedal og 19.mars klokka 12.00 på Fagernes. 

Olav Bjærum har bodd i Valdres i 43 år ( 1968 til 2011). Først var han tilsatt ved Valdres folkehøgskule i en tiårsperiode, deretter jobbet han i over 20 år på Valdres vidaregåande skule. Nå bor han i Kvelde, et par mil nord for Larvik by. Olav har holdt flere foredrag om litterære emner for litteraturgruppa som er knyttet til pensjonistuniversitetet i Larvik. Videre har han deltatt med kåseri og foredrag i andre sammenhenger.

Spesielt har Olav konsentrert seg om de store klassikerne på 1900 tallet: Sigrid Undset, Johan Falkberget og Olav Duun, samtlige med debutår i 1907. Han mener disse står for en slitesterk litteratur som en kan lese med like stort utbytte i dag. I dette halvåret tar han for seg Undset og Falkberget, til høsten står Duun for tur.